Shirt op maat

Een maathemd of blouse laten aanmeten

Een goed shirt op maat onderscheidt u van de massa en laat zien dat u voor kwaliteit kiest. Onze maathemden en blouses onderscheiden zich door pasvorm en kwaliteit tot in het detail. We hebben een zeer ruime stofkeuze. Hoe strak het hemd of blouse gesneden wordt, bepalen we aan de hand van uw lichaamsmaten en uw wensen.

Hoe werkt het?

Hoe strak uw maathemd of blouse wordt gesneden, bepalen we aan de hand van uw lichaamsmaten en uw wensen. U kunt kiezen uit onze ruime collectie stoffen. Uiteraard adviseren wij u graag over de dikte, glans, en de kreukherstellendheid.

We nemen voor een maathemd of blouse ruim 20 maten. Samen met u bepalen we ondermeer de mate van getailleerdheid, details van de boord, de mouwlengte en de breedte van de schouders. Circa drie tot vier weken later zijn de overhemden of blouses klaar om te dragen. Nadien houden we uiteraard contact om te bezien of er nog veranderingen wenselijk zijn; bijvoorbeeld na gewichtsverlies.

Kwaliteit, duurzaamheid en eigenschappen.

De kwaliteit van een hemd of blouse hangt af van meerdere dingen. Een van de belangrijkste is de kwaliteit van de katoensoort. De duurzaamheid en eigenschappen zijn afhankelijk van Count, Number, Balance en Ply. Yarn count: het aantal draden/garen per inch. Yarn number: dikte van het gesponnen garen. de yarn nummers geven de fijnheid van de garen aan. 100 meter garen van een 100’s doek weegt 1 gram. Balance: de balans tussen het aantal kettinggaren en inslaggaren. Ply: aantal garen per gesponnen katoendraad.

One Ply is een katoendraad (ruw) die direct na het spinnen wordt gebruikt om een stof te weven. Bij Two Ply worden van twee draden een draad gemaakt, dit maakt de draad sterker en zachter. Door gebruik te maken van Two Ply draden wordt pillen van de stof tegengegaan.

De manier waarop een stof is geweven is bepalend voor de eigenschappen van een overhemd. De kwaliteit van een hemd of blouse heeft in feite niets te maken met de soort weving.

Er zijn verschillende soorten benamingen die aan een weving en dus aan de stof van een overhemd / blouse worden meegegeven.

  • Poplin: Stof met fijne dwarsribbels voelt zeer koel en fris aan. Dit maakt een hemd of blouse
    zeer geschikt voor warme klimaten of de vochtige hitte van de zomer. Bovendien ook zeer makkelijk te strijken.
  • Oxford: Traditioneel geweven van voelt stevig aan, zeer geschikt voor dagelijks gebruik. Geeft een stoere uitstraling. Direct wassen na het strijken vergemakkelijkt het strijken.
  • Twill: Word gekenmerkt door een zeer fijn diagonaal weefsel, waardoor de stof zijde zacht aanvoelt en een perfect subtiele elegante glans geeft. Beschouwd als een relatief chic stof. Prettig strijkbaar.
  • Chevron: Stof met op en neer lopende schuine keperlijnen; ook visgraat/herringbone genoemd visgraat. Stof voelt zacht aan en ziet er stoer uit. Makkelijk strijkbaar.
  • Pepita: Verzamelnaam voor stoffen in platbinding met kleine vierkante en tweekleurige ruit.
  • Jersey: Engelse naam voor breisels; algemene naam voor gebreide bovenkledingstoffen.
  • Jacquard: Stof met ingeweven of in gebreide patronen.
  • Denim: spijkerstof in kettingkeper met gekleurde ketting en witte inslag.

Conclusie

Natuurlijk is het zo dat de stof of weving belangrijk is, maar wat een hemd of blouse favoriete maakt wordt ook bepaald door de taillering, de pasvorm en details in de boord. Maar dus ook de soort weinig.

YourTailor biedt naast linnen , Two Ply katoenstof van verschillende weving die eenvoudig , makkelijk en prettig te strijken is. Uiteraard hebben wij ook strijkvrije overhemd stoffen.

De katoen stoffen van YourTailor zijn van biologische katoen. Bij de teelt van biologisch katoen wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën en wordt er handmatig geplukt. In de tropen groeit de katoenplant het hele jaar door, wanneer zij niet wordt ontbladerd.

De bekendste zijn Egyptische SEKEM katoen en Sea Island Katoen.

Afspraak Maken

Kunt u ons telefonisch niet bereiken, vult uw dan het formulier in om een afspraak te maken. -- YourTailor

Not readable? Change text. captcha txt